Toata lumea isi doreste sa gaseasca ao solutie de racorire pentru casa in zilele caniculare ale verii. Caldura este insuportabila atat pe timpul zilei, cat si pe timpul noptii. Vrei un aparat care sa raceasca, dar nu vrei ca acesta sa iti incarce factura la curent?  Poti sa iti cumperi un ventilator.

 Ca sa iti cumperi un ventilator trebuie sa stii niste lucruri, iar acestea sunt:

 Tipul

 Ventilatorul este de mai multe tipuri: de plafon, de birou, de podea si cu picior.

 Ventilatorul de plafon, este cel mai eficient dintre toate tipurile de ventilatoare.

 Ventilatoarele de birou, sunt mici si racesc doar persoana in sine, nu incaperea. Sunt pentru cei care vor ca atunci cand lucreaza vor ca, caldura sa nu ii deranjeze. Se pot si atunci cand stati pe canapea la televizor sau in bucatarie.

 Ventilatorul cu picior este cel mai cumparat ventilator de pe piata. Este al doilea cel mai eficient dupa ventilatorul de plafon, doar ca acesta poate fi mutat dintr-o camera in alta. Un astfel de ventilator porneste de la 60 de lei(cel mai simplu, cu 3 trepte de viteze) pana la 1500 lei lei(ultraperformante).

 1.Diametrul elicei

 Ventilatorul poate sa aiba elice de 20cm, intre 20-30cm, 31-40cm si peste 40cm. Cu cat este mai mare diametrul palei, cu atat mai eficient va misca ventilatoriul aerul.

 2.Puterea

 Un ventilator se alege in functie de suprafata camerei pe care doresti sa o aerisesti. Daca ventilatorul este prea mic, nu vei obtine fluxul adecvat de aer, iar daca este prea mare vei pierde energie.

 3.Functii

 Oscilatie

 Este o carcateristica foarte utila, ajuta la deplasarea aerului pe o arie larga, palele se rotesc mai repede decat de obicei. Daca va alegeti un ventilator care are acesta functie, aveti grija ca oscilatia sa poata fi pornita si oprita.

 Timer

 Este util daca intetionati sa folositi ventilatorul si pe timpul noptii pentru a prevenii scaderea prea mare a temperaturii.

 4. Numar viteze

 Cu aceasta optiune vei avea posibilitatea de a regla puterea dorita. Majoritatea ventilatoarelor sunt prevazute cu 3 viteze in ceea ce priveste modificarea puterii, dar eu zic sa iti iei unul care are 5 viteze.

 Controlul vitezei este foarte important, pentru ca ventilatorul nu trebuie sa functioneze la treapta maxima de fiecare data, daca plecati de acasa pentru cateva ore, acesta poate fi lasat sa mearga dar la o treapata mica(2-3).

 5.Pretul

 In magazine se gasesc numai modele clasice, de aceea cel mai bine ar fi sa va luati ventilatorul din magazinele online, pentru ca oferta este mai mare si pretul mai mic. In plus ti-l livreaza in fata usii. Pretul unui ventilator incepe de la 59 de lei si poate ajunge pana la 3000 de lei(foarte performante, mai bune decat un aparat de aer conditionat).

 Brandul

 Atunci cand cumperi aparate electrocasnice alege intotdeauna produse recunoscute la nivel international, in acest fel vei avea garantia ca nu vei avea nicio problema, sau daca vei avea vei stii unde sa suni. Cele mai bune ventuilatoare sunt de la Ellicent. Dospel si Dyson.

 Metode sa pastrezi racoarea mai mult timp

 -cand pleci de acasa inhide toate ferestrele si usile;

 -ca razele solare sa nu intre in casa, trage draperia sau jaluzelele;

 -evita se gatesti dupa-amiaza, in felul acesta nu se va face cald.